Borsa 24 bini zorluyor

Alıcılı açılan İMKB, ilk seansı 321 puan yükseldi. Hükümet kanadından gelen açıklamalar ve IMF ile anlaşma beklentisi yükselişi destekler nitelikte

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Alıcılı bir seyirle güne başlayan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), ilk seansı 321 puan artışla 23 bin 861 puandan tamamladı.

En düşük 23718 puanı gören Ulusal 100 Endeksi, alımlarla 24000 seviyesine kadar yükseldikten sonra kar satışlarıyla karşılaşıp geriledi. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.36 oranında değer kazanırken, birinci seansta işlem hacmi 752.125.220 TL oldu.

Yurtiçinde bazı konularda anlaşma sağlanamamasına rağmen, görüşmelerin yeniden başlayacak olması, piyasada IMF ile anlaşma umutlarını artırırken, İMKB'nin dünya borsalarında yaşanan toparlanma hareketine katılmasını sağladığı görülüyor.  

Yurtdışı gelişmeler izleniyor

Dün ABD borsaları S&P'nin GE'nin kredi notunun beklenenden daha az düşürmesi, Citigroup'un ABD yönetiminden daha fazla sermaye desteği almaya ihtiyacı olmadığını, bağımsız bir şirket olarak varlığını sürdürebileceğini belirtmesi, Citigroup ve JP Morgan'dan sonra Bank of America'nın 2009 yılında kar elde etmeyi beklediğini açıklamasının etkisi ile dün de değer kazanarak, Kasım ayından bu yana görülen en yüksek 3 günlük artışı yaşadı. 

Asya borsalarında Japonya ile Çin kaynaklı yeni ekonomiyi canlandırma paketlerine yönelik beklentilerle dün başlayan iyimserlik devam ederken, vadeli ABD endeks kontratları ile Avrupa borsalarındaki olumlu görünüm ile birlikte İMKB de iyimser bir seyir izliyor.

Bugün ABD'de TSİ 14:30'da Şubat ayı dış ticaret dengesi ve TSİ 15:55'te Michigan Tüketici Güven Endeksi rakamları açıklanacak.