Borsa, tepki alımlarıyla toparlandı

Açılışta gerileyen Ulusal 100 Endeksi, seans sonunda 152 puan yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), satıcılı açılışın ardından bir miktar tepki alımı toparlandı.

İlk seansta 42,712 puana kadar gerileyen Ulusal 100 Endeksi, buradan gelen alımlarla 43,259 puana kadar yükseldikten sonra 43,000 civarında dengelendi. Endeks, seansı yüzde 0.35 veya 152.45 puan artışla 43,137,11 puandan tamamladı. Haftanın ilk işlem gününde birinci seans işlem hacmi 557.097.707 YTL olarak gerçekleşti.

Cuma günü ABD borsaları İran ve Nijerya’yla ilgili haberlerle yükselen petrol fiyatları ve General Motors'un beklentilerin üzerinde zarar açıklaması ile düşüş kaydetti.

Bu sabah Asya borsalarındaki satıcılı seyrin ardından Avrupa borsalarının güne hafif düşüşle başlayacağına ilişkin beklentinin de etkisiyle güne satış ağırlıklı seyirle başlayan İMKB, hem Avrupa hem de vadeli ABD endekslerinde gözlenen tepki alımları ile bir miktar toparlandı.

Yurtdışı piyasalardaki gelişmeler ve petrol fiyatlarının seyri takip edilirken, yurtiçinde bu akşam açıklanacak enflasyon rakamları bekleniyor.

Bugün ABD'de TSİ 15:30’da Haziran ayı kişisel gelirler verisi, çekirdek PCE deflatörü ve TSİ 17:00'de ise Haziran ayı fabrika siparişleri rakamları açıklanacak.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın gerçekleştireceği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı da piyasalar açısından önemli bulunuyor.