BP 1,79 milyar dolar kar etti

BP, üçüncü çeyrek net karın beklentilere göre az olmasında Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısı bağlantılı 7,7 milyar dolarlık gider kaleminin etkili olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İngiliz petrol şirketi British Petroleum  (BP), üçüncü çeyrekte 1,79 milyar dolar net kar etti.

Şirket, bu yılın ikinci çeyreğinde 16,9 milyar dolar zarar, geçen yılın üçüncü çeyreğinde ise 5,34 milyar dolar kar açıklamıştı.

Şirket yetkililerince yapılan açıklamada, üçüncü çeyrek net karın beklentilere göre az olmasında Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısı bağlantılı 7,7 milyar dolarlık gider kaleminin etkili olduğu ifade edilerek, sızıntı bağlantılı toplam maliyet için ayırdığı karşılığın 39,9 milyar dolar düzeyine yükseldiği kaydedildi.

Şirketin felaketin masraflarını ödemek için şu ana kadar 11,6 milyar dolar harcadığı vurgulanan açıklamada, söz konusu tutarın kontrol ve temizleme maliyeti, kıyı devletlerine ve federal otoritelere aktarılan paralarla tazminatları kapsadığı belirtildi.

BP'nin Üst Yöneticisi (CEO) Bob Dudley, sonucun BP'nin Meksika Körfezi'ndeki yaşadığı trajik kazanın ardından canlanma yolunda ilerlediğini gösterdiğini belirtti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir