BP, Çin ile 20 milyar dolarlık LNG anlaşması imzalayacak

BP Üst Yöneticisi Dudley, BP'nin, bugün Çinli CNOOC şirketi ile 20 milyar dolarlık uzun dönemli LNG tedarik anlaşması imzalayacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA- BP Üst Yöneticisi Bob Dudley, BP'nin, Çin Ulusal Açıkdeniz Petrol Şirketi (CNOOC) ile 20 milyar dolar değerinde uzun dönemli LNG tedarik anlaşması imzalayacağını açıkladı. 

Dudley, Rusya'nın başkenti Moskova'daki 21. Dünya Petrol Kongresi'nde basın toplantısında, "BP, bugün CNOOC şirketi ile 20 milyar dolarlık uzun dönemli LNG tedarik anlaşması imzalayacak ve imza töreni Çin Başbakanı Li Kıçiang ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın gözetiminde gerçekleştirilecek" dedi. 

Yapılacak anlaşmanın çok yüksek tutarlı bir anlaşma olduğunu belirten Dudley, 20 yıllık anlaşma kapsamında sağlanacak LNG fiyatının hem Çin hem de İngiliz tarafı için çok avantajlı olduğunu söyledi. 

İngiliz hükümetinin daveti ile bu ülkede bulunan Li'nin ziyareti esnasında enerji başta olmak üzere otomobil, yüksek hızlı tren, yüksek teknoloji ve finans alanlarında birçok anlaşmanın imzalanması bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir