Brown, Başbakanlıktan vazgeçmiyor

Yeni kabinesini açıklayan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, seçim yenilgisne karşın görevini bırakmayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - Yeni kabinesini açıklayan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, dün 34 bölgede yapılan yerel seçimin şu ana dek açıklanan sonuçlarının büyük bir yenilgiye işaret etmesine karşın görevini bırakmayacağını söyledi.

Ekonomiyi güçlendirmek ve siyasette temizlenmeyi sağlamak için çalışmalarını sürdüreceğini belirten Gordon Brown, seçim yenilgisinin varlığını da kabul ederken, "Pes etmeyeceğim, bırakıp gitmeyeceğim. İşime devam edeceğim" dedi.

Brown'ın kabinesinde yeni görevlendirme yaptığı isimler, İçişleri Bakanı Alan Johnson, Sağlık Bakanı Andy Burnham, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yvette Cooper, Savunma Bakanı Bob Ainsworth, Toplumlar Bakanı John Denham, Hazine Bakanı Liam Byrne, Kültür Bakanı Ben Bradshaw, Ulaştırma Bakanı Lord Adonis ve Ticaret Bakanı Sir Alan Sugar oldu.

Aralarında Maliye Bakanı Alastair Darling, Dışişleri Bakanı David Miliband ve Adalet Bakanı Jack Straw'un da bulunduğu diğer kabine üyeleri yerlerini korurlarken, John Hutton, James Purnell, Hazel Blears, Geoff Hoon ve Jacqui Smith de kabineden ayrılan isimler oldular.

Seçim sonuçları

Bu arada İnglitere'de dün 34 bölgede yapılan yerel seçimin sonuçları da büyük oranda belli oldu. Buna göre Muhafazakar Parti 27 belediyede meclis çoğunluğunu ele geçirirken, Liberal Demokrat Parti de 1 belediyede meclis çoğunluğunu elde etti.

İktidardaki İşçi Partisi, seçimin en büyük kaybedeni oldu ve sandığa gidilen hiçbir bölgede belediye meclisi çoğunluğunu kazanamadı. Partinin elindeki 144 sandalye de diğer partilere geçti.

Muhafazakar Parti ise 34 bölgede 157 belediye meclisi sandalyesi kazandı.