BT, 15 bin kişinin işine son verecek

Şirket, bir yıllık zararını 134 milyon sterlin olarak açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan BT, çoğu İngiltere'deki işyerlerinden olmak üzere 15 bin çalışanının işlerine son verecek.

Bir yıllık zararını 134 milyon sterlin olarak açıklayan ve geçen bir yıl boyunca da 15 bin çalışanının işine son veren BT, kayıplarının büyük bölümünün Küresel Hizmetler adı altında çalışan ve büyük firmalara iletişim ağı kurulmasında faaliyet gösteren şirketine ait olduğunu bildirdi.

BT'nin işten çıkartacağı 15 bin işçinin halen firma için çalışanların sayısının yüzde 10'una tekabül ettiği belirtiliyor. BT Genel müdürü Sir Mike Rake, geçen bir yılın BT'nin ciddi sorunlarını halletmesi gereken sıkıntılı bir yıl olduğunu belirtti.

BT sözcüsü ise yaptığı açıklamada, şirketin toplam işçi giderlerinin azaltılmasına yönelik işten çıkarmalarla ilgili olarak sendika ile yakın bir çalışma içinde olduklarını söyledi. İleşitim Sektörü çalışanlarının bağlı olduğu Sendika'nın Genel Sekreter Yardımcısı Andy Kerr ise işten çıkarmaların gönüllülük esası aranarak yapılmasını istediklerini bildirdi.