”Bu durum krizin atlatıldığının göstergesidir”

Kazakistan'da bankalar devletten aldıkları paraları iade etmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - Kazakistan'daki bankaların devletten aldıkları paraları yeniden iade etmeye başladığı bunun da krizin atlatıldığı manasına geldiği bildirildi.

Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Grigoriy Marçzenko, bazı bankaların hükümetin anti kriz tedbirleri kapsamında devletten aldıkları paraları iade etmek istediklerini belirterek, "Bu çok olumlu bir durum. Bankaların bu durumu krizin atlatıldığını bir göstergesidir" dedi.

Kazakistan Halyk Bank'ın yönetiminin anti kriz tedbirleri kapsamında aldıkları parayı iade etmek istediklerini açıkladıklarını söyleyen Marçenko, "Diğer bankaların da yakında bu tür taleplerle geleceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

Bankacılık sektöründe şu anda likidite fazlalığı bulunduğunu anlatan Marçenko, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bankalar büyük para tutuyorlar, toplamda bu 12 milyar dolar ediyor. Bankaların bu paraları ekonominin reel sektörünün kredilendirmesine kullanmalarını istiyoruz. Fakat bankalar, bu paraların bir kısmını devlete iade etmek için kullanırsa, bu da olumlu bir durum, çünkü devlet reel sektöre yardım amacıyla bu parayı diğer kanallara aktarabilir. Her durumda bu iyi bir sinyal."

Bu konularda ilginizi çekebilir