Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteciye teklif yağıyor

Gelecek hafta başında serbest bırakılması beklenen El Zeydi'ye şu ana kadar ev, araba ve evlilik gibi birçok teklifte bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - ABD'nin eski Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'ye teklif üzerine teklif yağıyor.

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, gelecek hafta başında serbest bırakılması beklenen El Zeydi'ye şu ana kadar ev, araba ve evlilik gibi birçok teklifte bulunuldu.

Haberde, Fas'ta yaşayan bir Iraklının, Bush'a ayakkabı fırlatarak milyonlarca kişinin gözünde kahraman olan El Zeydi'ye kızıyla evlenmesi için teklifte bulunduğu, bunun yanı sıra Suudi Arabistan'dan arayan bir kişinin, ayakkabılarının karşılığında El Zeydi'ye 10 milyon dolar önerdiği belirtildi.

El Bağdadiye televizyonu da eski patronunun El Zeydi için 4 odalı bir ev inşa ettirdiğini, yeni bir araba, harem kurma, para verme ve sağlık masraflarını karşılama gibi birçok taahhütte bulunulduğunu kaydetti.

Televizyon kanalının yetkilisi, Fas'tan arayan bir kişinin, eyeri altından bir at vermek istediğini, El Zeydi'yle evlenmek isteyen birçok kadının kendilerini aradığını söyledi.

El Zeydi, Bush'a, 14 Aralıktaki Irak ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında ayakkabısını fırlatmıştı. El Zeydi, önce 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, sicilinin temiz olması dolayısıyla cezası 1 yıla indirilmişti.