”Büyük arabulucu Türkiye”

Economist Dergisi'nde "Türkiye bazen gerçekten doğu ile batı arasında köprü olabiliyor" ifadesi yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Economist Dergisi'nde, "Büyük arabulucu Türkiye" başlığı ile bir makale yayımladı. Makalede Türkiye'nin dış politikasından, özellikle de arabuluculuk özelliklerinden bahsedildi.

"Türkiye, bazen gerçekten de, doğu ile batı arasında bir köprü görevi görüyor" ifadesinin yer aldığı makalede, Botswana ve Namibya'nın ile toprak problemleri için Davutoğlu'ndan arabuluculuk talebinde bulunduğuna dikkat çekildi. 

Economist'teki yazıda, genç İsrail askeri Gilad Şalit'in Hamas tarafından kaçırılması kronolojik olarak anlatıldıktan sonra "İsrail'le ilişkileri son dönemde kötüleşse bile, Türkiye'nin hala Hamas nezdinde Gilad Şalit'in serbest bırakılması için kulis yapıyor" ifadesi yer aldı.

Dergi, Türkiye'nin başka arabuluculuk örneklerine de yer verdi.

Bunlar arasında, İran tarafından kaçırılan 15 İngiliz denizciyle, mayıs ayı sonunda Davutoğlu'nun müdahalesiyle, casusluk suçlamasıyla İran'da tutulan Fransız öğretmen Clotilde Reiss'in serbest bırakılması da yer alıyor

Afrika'dan bile talep var

Türkiye'nin halen arabuluculuk faaliyetlerini yürüttüğüne dikkat çeken yazıda, "Davutoğlu bir süre önce Botswana'nın, Namibya'yla arasındaki bir toprak sorununun çözümü için kendisinden yardım istediğini açıkladı. Davutoğlu, bu istekten her ne kadar memnun olsa da, oldukça şaşırdığını belirtti." ifadeleri yer aldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir