Trump'tan galibiyet sonrası ilk konuşma

ABD'de başkanlık seçimini kazanan Trump, ilk açıklamasında, "Büyük bir ekonomi planımız var. Bütün uluslarla iyi anlaşacağız. Hiçbir zorluk büyük değildir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan işadamı Donald Trump, galibiyeti sonrası ilk konuşmasını yaptı. 

Trump'ın konuşması şöyle: "Sayın Bakan Clinton telefonla aradı ve bizi tebrik etti, sonucu kabul ettiğini söyledi. Çok çetin bir kampanya oldu, kendisi de çok çetin bir kampanya yürüttü. Artık hepimizin bir araya gelme, birleşme, tek vücut olma zamanı. Her vatandaşıma şunun sözünü veriyorum: Bütün Amerikalıların başkanı olacağım. Bu benim için çok önemli. Beni desteklemeyi tercih etmeyenlere - ki sayıları çok fazla değil heralde - sizler için de çalışacağım. Bizim yürüttüğümüz sadece kampanya değil. Milyonlarca insandan oluşan bir hareketti. Bu ülkenin halkına hizmet etmek için oluşmuş bir hareket. Öncelikle Amerikan rüyasını yenileyerek başlayacağız. Bugüne kadar unutulan vatandaşların hiçbiri artık unutulmayacak. Yollarımızı, köprülerimizi, tünellerimizi, hastanelerimizi hepsini yeniden inşaa edeceğiz. Eşi benzeri olmayacak ve bunu yaparken de herkesle birlikte çalışacağız. 

Büyük bir ekonomi planımız var. Bütün uluslarla iyi anlaşacağız. Hiçbir zorluk büyük değildir. Eğer ülkemizi düşünerek hareket edersek, ABD artık azıyla yetinmeyecek. En iyisin en iyisi olacak. Ülkemizin kaderini yeniden elimize almalıyız, bundan sonraki süreçte ülkemiz için öyle güzel şeyler yapacağız ki...

Dünyaya da şu şekilde sesleniyorum. Herkesle adil bir şekilde süreçleri yöneteceğiz, ortak zemin arayacağız. Bu vesileyle bana bu süreçte yardımcı olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Tarihi bir zafer olarak nitelendirilen gece..."

'Bu gece söyleyecek fazla bir şey yok'

ABD'de başkanlık seçimini kaybeden Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton tarafından sonuçlara ilişkin ilk açıklama geldi.

Hillary Clinton'ın zafer konuşmasını dinlemek için New York'ta Javits Center'ı dolduran kalabalığın karşısına çıkan, Demokrat Partinin seçim kampanyasını yürüten John Podesta, Clinton'ın bu gece bir konuşma yapmayacağını açıkladı. Podesta, oyların hala sayıldığını belirterek, "Biraz daha bekleyebiliriz değil mi? Tüm oylar sayılmalı." dedi.

Podesta, "Sizinle gurur duyuyoruz. Hillary Clinton ile gurur duyuyoruz. O mükemmel iş çıkardı ve henüz yarış bitmedi. Uzun bir gece ve uzun bir kampanya oldu. Bazı eyaletlerde oylar birbirine çok yakın, bu nedenle bu gece söyleyecek fazla bir şey yok." ifadesini kullandı.