CACCI, 25. İş Zirvesi'ni İstanbul'da yapılacak

Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu'nun (CACCI), gelecek yılki İş Zirvesi, temmuz ayında İstanbul'da yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünya ekonomisinin yüzde 22'sini temsil eden Asya Pasifik Bölgesi'ndeki ülkelerin ticaret ve sanayi odalarının oluşturduğu Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI), 25. İş Zirvesi'ni İstanbul'da yapma kararı aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) açıklamasına göre, Asya-Pasifik Bölgesi'ndeki 27 ülkeden yaklaşık 3 milyon şirketi temsil eden ve dünyanın etkili bölgesel ekonomik işbirliği platformları arasında yer alan CACCI'nın gelecek yılki İş Zirvesi, temmuz ayında TOBB organizasyonunda İstanbul'da yapılacak.

Söz konusu karar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı, 5-7 Temmuz 2010 tarihleri arasında Sri Lanka'nın Colombo kentinde düzenlenen 24. CACCI Konferansı'nda yapılan ikili görüşmeler ve başarılı kulis çalışmaları sonucu oybirliği ile alındı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, zirvenin önemine işaret ederek, küresel ekonominin yeniden şekillendiği ve Pasifik yüzyılının başladığının konuşulduğu bir dönemde, Rusya'dan Avustralya'ya kadar 27 ülkeyi ve 3 milyondan fazla özel teşebbüsü temsil eden oda ve birliklerin temsilcilerinin Türkiye'de dünya ekonomisinin geleceğini ve bölgesel işbirliklerini değerlendireceklerini ifade etti.

Sri Lanka'da gerçekleştirilen ve 20 ülkeden yaklaşık 300 iş adamının katıldığı bu yılki konferansta TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ekonomik potansiyeli ve Asya-Pasifik ülkeleri ile işbirliği alanları hakkında CACCI üyesi, Avustralya, Japonya, İran, Bangladeş, Tayvan, Filipinler, Pakistan, Rusya Federasyonu, Moğolistan, Pakistan, Güney Kore, Endonezya, Nepal, Hong Kong, Sri Lanka, Malezya, Gürcistan, Hindistan ve Singapur temsilcilerini bilgilendirdi.

Hisarcıklıoğlu, CACCI'nın 2011 toplantısına Türkiye'de ev sahipliği yapmaktan memnun olacaklarını ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir