California'da ölen Türk öğrencinin kimliği belirlendi

Trafik kazasında ölen öğrencinin ismi Elif Yılmaz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

GOLETA - ABD'nin California eyaletinde 20 Şubattaki trafik kazasında ölen biri Türk 5 yabancı uyruklu öğrenci ile bir ABD vatandaşının kimliği belirlendi.

Eyaletin Santa Barbara bölgesi adli yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kaza kurbanlarının Türk vatandaşı Elif Yılmaz (25), Rus vatandaşı Ruzanna Movsesovna Militonyan (20), Fransa vatandaşları Nicia Chloe Oberle (20) Angelique Barbara Rolin (25) ve Constance Vadepied (18) olduğu, aynı olayda hayatını kaybeden ABD vatandaşının da Brandt Martin Cannici (30) olduğunun kesinleştiği kaydedildi.

Yetkililerin açıklamasına göre, Cannici'ye ait olan ve içinde öğrencilerin bulunduğu cip sollama ve ani direksiyon kırma sonucu takla atarak yoldan çıktı ve bir ağaca çarptı.

Cipi kullanan Fransa vatandaşı Jeanne Ostrowski (19) kazadan sağ kurtulurken, diğerleri alevler içindeki araçtan çıkamadı.

Kurbanların çok fazla yandığını ve kimlik tespiti için diş kayıtlarını kullanmak durumunda kaldıklarını anlatan polis yetkilileri, ilgili ülke büyükelçilikleriyle temasa geçerek, bu kişilerin diş dahil tıbbi kayıtlarını istediklerini, kimlik belirleme işleminin de ancak bundan sonra tamamlanabildiğini belirtti.