Çalık ve Efor'un Türkmenistan'daki hastaneleri açıldı

Çalık Holding, Aşkabat'ta bir de serum fabrikası kuracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AŞKABAT - Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Çalık Holding tarafından inşa edilen Uluslararası Göz Hastalıkları Tedavi Kompleksi ile Türk şirketi EFOR İnşaat tarafından 47 milyon dolara inşa edilen Travmatoloji Hastanesi törenle hizmete açıldı.

Sağlık Sektörü Çalışanları Gününde düzenlenen törene, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, bakanlar kurulu üyeleri, diplomatik misyon şefleri ve sektör çalışanları katıldı.

Berdimuhamedov, açılış öncesi yine Çalık Holdinge bağlı GAP İnşaat tarafından kurulacak olan Diş Hastalıkları Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sağlık sektörüne büyük yatırım yaptıklarını söyledi.

Diş hastanesi ve serum fabrikası yolda

İleri teknolojiyle donatılacak hastanelerin sadece ülkesiyle sınırlı kalmayıp, bölge halkına hizmet vermeyi hedeflediğini ifade eden Berdimuhamedov, şirketin Aşkabat'ta bir de serum fabrikası kuracağını bildirdi.

Yaklaşık 50 milyon dolara mal olacak olan diş hastanesi ve serum fabrikasının 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Ahmet Çalık ise konuşmasında, "Ata Vatanda" bu tür projeleri hayata geçirmekten memnun olduğunu belirterek, kendilerine duyulan güvenden dolayı teşekkür etti. 

Daha sonra sonra Berdimuhamedov ve Ahmet Çalık Uluslararası Göz Hastalıkları Tedavi Kompleksinin açılışını gerçekleştirdi.

Travmatoloji hastanesini de açtı

Berdimuhamedov, daha sonra yine Türk şirketi EFOR İnşaat tarafından 47 milyon dolara inşa edilen Travmatoloji Hastanesinin açılış törenine katıldı.

56 milyon dolara mal olan Uluslararası Göz Hastalıkları Tedavi Kompleksi, 2 yılda tamamlandı. Toplam 16 bin metrekare kapalı alanı bulunan 120 yataklı hastanede, yılda 40 binin üzerinde hastanın tedavi görebileceği açıklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir