Casus krizi NATO'ya sıçradı

NATO, bünyesindeki 7 Rus diplomatın akreditasyonunu iptal etti. Topraklarından Rus diplomatları ihraç edecek ülkeler arasına İrlanda ve Moldova da eklendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NATO, bünyesindeki 7 Rus diplomatın akreditasyonunu iptal etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bu adımın Rusya'nın NATO üyesi ülkelerde yürüttüğü istihbari faaliyetlerin kısıtlanması anlamına geldiğini duyurdu. 

Öte yandan, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın İngiltere'de zehirlenmesi nedeniyle topraklarından Rus diplomat ihraç edecek ülkelerin arasına İrlanda ve Moldova da eklendi.

İrlanda Dışişleri Bakanı Simon Coveney, "Bakanlığımız, Rusya'nın Dublin büyükelçisiyle buluştu ve kendisine diplomatik statüye sahip bir çalışanının akreditasyonunun Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin hükümlerine uygun olarak sonlandırılacağını bildirdi" dedi.
Moldova ise 3 Rus diplomatın istenmeyen adam ilan edildiğini ve ülkeyi terk etmesinin talep edildiğini duyurdu.

Şu ana kadar zehirlenme olayından Rusya'yı sorumlu tutarak Rus diplomatları sınır dışı edeceğini açıklayan ülke sayısı 30'a yaklaştı. ABD 60 Rus diplomatı sınır dışı edecek. Ülkelerine gönderilecek Rus diplomatların sayısı 150'ye yakın. 

Bulgaristan, Moskova Büyükelçisini çağırdı

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un, Moskova Büyükelçisini Sofya'ya istişareye çağırdığı bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Borisov'un Bulgaristan'ın Moskova Büyükelçisi Boyko Kotzev'i telefonla arayarak Rusya, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun konuya dair tepkisini görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, Borisov'un Büyükelçi Kotzev'i konuyu istişare etmek üzere Sofya'ya çağırdığı kaydedildi.

Rusya: Bu kabalığa cevap vereceğizRusya: Bu kabalığa cevap vereceğiz

Bu konularda ilginizi çekebilir