Rusya: Bu kabalığa cevap vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rus diplomatların sınır dışı edilmesiyle ilgili olarak, "Bu ağır kabalığa karşı sabretmeyi kimse istemez" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO üyesi ve AB ülkelerinin Rus diplomatları sınır dışı etmelerini 'ağır kabalık' olarak nitelendirerek, Rusya'nın buna cevap vereceğini söyledi.

Lavrov, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gazetecilerin AB ülkeleri ve NATO üyesi ülkelerin Rus diplomatları sınır dışı etmesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Bu konuda bakanlıktan ve Kremlin'den daha önce açıklamalar yapıldığını hatırlatan Lavrov, Batılı ülkelerin eylemini karşılıksız bırakmayacaklarını belirtti.

Lavrov, "Cevap vereceğiz, endişeniz olmasın. Bu ağır kabalığa karşı sabretmeyi kimse istemez" ifadelerini kullandı.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Washington'un, diplomatları sınır dışı etmeyi, uluslararası arenada baskı ve şantaj aracı olarak kullandığını savundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı ülkelerin Rus diplomatları sınır dışı etmesine karşılık verileceğini söyledi. Zaharova, "Bugün gördüklerimizin hepsine kuşkusuz karşılık verilecektir. Diplomatların sınır dışı edilmesi, Seattle’deki Rus konsolosluğun kapatılması dahil her ülkeye yönelik uygun tedbirler alınacaktır" dedi.

Öte yandan, eski Rus ajanı ve kızının İngiltere'de zehirlenmesi olayını "provokasyon" olarak nitelendiren Zaharova, bu provakasyonun arkasında ABD ve İngiltere’nin bulunduğunu savundu.

ABD ve AB, onlarca Rus diplomatı sınır dışı ediyorABD ve AB, onlarca Rus diplomatı sınır dışı ediyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir