Cenevre otomobil fuarı kapılarını açtı

Fuarda elektrikli veya alternatif sistemli 16 yeni aracın tanıtımı yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - Bu yıl 80'incisi düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı başladı. Bu yıl 100'ün üzerinde modelin dünya ve Avrupa prömiyerinin yapılacağı fuarın basın açılışı yapıldı. Yarın da basına açık olacak fuar, 4-14 Mart 2000 tarihleri arasında ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

Bu yıl toplam 78 bin metre karelik bir alanda, 30 ülkeden 250 katılımcı ve 700 markanın yer alacağı fuarı, 700 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarda bu yıl, 100'ün üzerinde dünya ve Avrupa prömiyeri gerçekleştirilecek. Bu 100 yeni modelin çok önemli bir kısmı çevreye yönelik yeniliklerle dikkati çekiyor.

Dacia Duster ilk defa sergilendi

Açılışta, ürün gamının 6. modeli olan arazi aracı Dacia Duster'ı ilk defa sergiledi. Dacia, fiyatıyla devrim yaratarak '4x4 modeller pahalıdır' inancını kırmayı hedefleyor.

Dacia Duster'in 4x2 versiyonu Türkiye'de 29 bin 990 lira, 4x4 versiyonu 35 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla, Avrupa'da ise 4x2 versiyonu 11 bin 900 euro, 4x4 versiyonu 13 bin 900 eurodan başlayan fiyatlarla müşterilere sunulacak.

Rakipsiz bir fiyat, iç mekan genişliği ve donanım sunan Dacia Duster, düşük yakıt tüketimli ve karbondioksit salınımlı motor seçeneklerine de sahip. Dacia Duster, her türlü yol koşulunda etkin sürüş kapasitesi sunan bir araca ihtiyaç duyan müşterilere yönelik sağlam, güvenilir, çekici tasarımlı ve kullanımı kolay bir 4X4 olarak tasarlandı.

Romanya'da Piteşti fabrikasında 4x2 ve 4x4 versiyonlar olarak üretilen Dacia Duster, Türkiye'de 1.6 16V 110 beygir benzinli ve 1.5 dCİ 85 bg ile 110 beygir dizel motor seçenekleriyle sunulacak.

Duster üretim ve satış anlamında uluslararası hedefleri olan bir araç. Logan ve Sandero'da olduğu gibi, Duster da dünyanın farklı bölgelerinde Renault veya Dacia markaları altında üretilip ticarileştirilecek.

Piteşti fabrikasında Duster projesinin geliştirilmesi ve endüstrileşmesi için, yeni vites kutusu (6 ileri 4x4 TL8 mekanik şanzıman) ve yakında çıkarılacak tüm Euro4 ve Euro5 uyumlu motor seçenekleri dahil, toplam 290 milyon euro yatırım yapıldığı belirtildi.

Fuarda neler var?

Bu yılki fuarın geçtiğimiz yıllara göre en önemli farkı ise 16 elektrikli ya da diğer alternatif sisteme sahip aracın da tanıtılacak olması.

Her yıl olduğu gibi bu yıl 'Yeşil Pavyon'da geleceğe bakan teknolojileri yakından izlenebilecek. Fuar, otomobil markalarının yanısıra yan sanayi, tuning ve diğer katılımcıların sunacağı 40'ın üzerinde yeniliği de yine bu yıl yakından görme ve tanıma olanağı veriyor.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı iki gün boyunca çeşitli ülkelerden basın mensupları takip ediyor.

Cenevre Otomobil Fuarı üretimi Türkiye'de yapılan dünya markalarının da boy göstereceği bir alan olacak. Renault'un elektrikli Fluence'ı, Fiat'ın yeni Hibrid Doblo'su ilk kez Cenevre'de ziyaretçilerin karşına çıkıyor.

Fiat Doblo Natural Power (Doğal Güç) adıyla tanıtılacak olan doğal gazla çalışan ve 1.4 litre 120 BG'lik T-jet motorla kombine edilen yeni versiyon, hem ekonomik hem ekolojik özellikleri bir arada sunan fakat performanstan da ödün vermeyen bir seçenek olarak dikkati çekiyor.

Nissan, Opel, Mitsubishi, Peugeot gibi markalarının fuarda elektrikli ürünlerini ve diğer yenilikleri de sergiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir