Cezaevlerinde doluluk oranı yüzde 114

Fransa'da cezaevlerinde doluluk oranı yüzde 114

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa'da Adalet Bakanlığı'na sunulmak üzere hazırlanan bir rapor, cezaevlerindeki mahkum ve tutuklu sayısının 66 bini geçtiğini, doluluk oranının ise yüzde 114'e çıktığını ortaya koydu. 

Başbakan Manuel Valls'ın talimatı ile Sosyalist milletvekili Dominique Raimbourg tarafından hazırlanan raporda, mahkumların sadece yüzde 39'unun tek kişilik koğuşlarda kalabildiği bildirildi. 

Gerekli önlemlerin vakit geçirilmeden alınması halinde 2022 yılına kadar her bir mahkum için tek kişilik koğuş tedarik edilmesinin sağlanabileceği belirtilen raporda, bu hedef için 1 milyar avro tutarında kaynak ayrılması gerektiği bildirildi. 

Rapora göre, cezaevlerinde tek kişilik koğuş sayısı 40 bin 857, iki kişilik koğuş sayısı 6 bin 553 iken, toplu koğuş sayısı ise 2 bin 271. Fransa'da 1875 yılında çıkan yasa, her bir mahkumun tek kişilik koğuşlarda kalma hakkının garanti altına alınmasını öngörüyor. 

Cezaevlerinin aşırı dolu oluşu, Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi tarafından Fransa'nın sık sık uyarılmasına neden oluyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir