Cezayir'de patlamalar: 11 ölü

Bouira'da bomba yüklü araçlarla düzenlenen çifte saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CEZAYİR - Cezayir'in başkenti Cezayir'in güneydoğusundaki Bouira şehrinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen çifte saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Cezayir basın ajansı APS, İçişleri Bakanlığı'na dayanarak, bir otel ve yerel bir askeri karargahın hedef alındığı saldırılarda 31 kişinin yaralandığını duyurdu.

Cezayir'in Liberte Gazetesi muhabirinin verdiği bilgiye göre, yerel saatle 06.00'daki patlamada, askeri karargahın ön cephesi tamamen yıkıldı, bundan bir dakika sonra düzenlenen diğer saldırıda Hotel Sofi hedef alındı. Bombalamaların intihar saldırısı mı olduğu yoksa bomba yüklü araçların uzaktan kumandayla mı infilak ettirildiği henüz açıklık kazanmadı.

Cezayir'in Issers bölgesinde bir polis akademisini hedef alan dünkü terör saldırısında da en az 43 kişinin öldüğü, 38 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Türkiye dünkü saldırıyı kınadı

Öte yandan, Türkiye, Cezayir'de dün meydana gelen saldırıyı kınayarak, kaynağı ve gerekçesi her ne olursa olsun terörizmi insanlığa karşı suç olarak gördüğünü bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cezayir'in Boumerdes vilayetine bağlı Issers'te dün meydana gelen ve 40'tan fazla kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan terörist saldırı şiddetle kınandı.

"Türkiye, kaynağı ve gerekçesi her ne olursa olsun terörizmi insanlığa karşı bir suç olarak görmekte ve her fırsatta terörle mücadelede uluslararası dayanışmanın önemini kuvvetle vurgulamaktadır" denilen açıklamada, dost ve kardeş Cezayir halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendi.