Chicago Fed Başkanı Evans: Faiz artırımında yazı bekleyebiliriz

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, aralık ayında faiz artırımı yönünde bir karar alınmasının "kesin" olmadığını, yaza kadar beklemenin daha akıllıca olabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, aralık ayında yapılacak FOMC toplantısında faiz artırımı yönünde bir karar alınmasının "kesin" olmadığını, enflasyon ve piyasaların fiyat artış beklentilerinin Fed'in yüzde 2 hedefine paralel ilerleyip ilerlemediğini görmek için yaza kadar beklemenin daha akıllıca olabileceğini söyledi.

Evans, New York Times gazetesine verdiği demeçte, "Durmak ve enflasyon bekleyişlerinin bizim yüzde 2 hedefimizle paralel gidip gitmediğini görme zamanı olabilir. Eğer yapılacak değerlendirme enflasyonun yüzde 2 hedefimizin altında seyretmeye devam etmesinin muhtemel olduğu yönünde olursa, kısa bir süre durabilir ve daha fazla veriyi değerlendirebilir, belki de 2018 ortasına kadar bekleyebiliriz" diye konuştu.

Evans bu yıl FOMC'nin oy verme hakkına sahip bir üyesi. Yaptığı değerlendirmeler, aralık ayı toplantısında Minnepolis Fed Başkanı Reel Kashkari ile birlikte bir faiz artırımı kararına muhalefet edeceğine işaret ediyor.

Yellen: Kademeli faiz artırımı sürecekYellen: Kademeli faiz artırımı sürecek