Çin ile Almanya 11 milyar euroluk alım anlaşması imzaladı

Çin alım heyeti ile Alman şirketleri 11 milyar euroluk 37 sözleşme imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PEKİN - Avrupa gezisini sürdüren Çin Ticaret Bakanı Çen Deming başkanlığındaki Çin alım heyeti ile Alman şirketleri arasında toplam değeri 11 milyar euroyu (14 milyar ABD Doları) bulan 37 sözleşme imzalandı.

Bakan Çen, makina teçhizatı, elektronik ve otomotiv sektörleriyle Mercedes ve BMW gibi marka araçları kapsayan anlaşmaların alım sözleşmeleri ve daha görüşme gerektiren işbirliği belgeleri olmak üzere iki kısımdan oluştuğunu söyledi.

China Daily gazetesinin haberine göre, Çin tarafı dün 37 bin BMW  ve 27 bin Mercedes otomobil alma konusunda da anlaşmaya vardı. Anlaşmanın imza töreninden önce iki ülkeden 450 kadar iş adamının katılımıyla işbirliğini genişletme yollarının ele alındığı bir forum düzenlendi.

Çin ve Almanya arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 115 milyar doları bulmuştu. Ekonomik krize rağmen bu yıl bu rakamda düşme beklenmiyor. İki taraf arasındaki görüşmelerde ticari korumacılık eğilimi eleştirildi.

200 kişilik Çin alım heyeti daha sonra İsviçre'ye gitti. heyetin burada hassas makineler ve ilaç konusunda 300 milyon dolarlık alım yapması bekleniyor.