Çin ordusunun harcamaları denetlenecek

Çin, ordu harcamalarını kapsamlı denetime tabi tutacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Çin, ordu harcamalarını kapsamlı denetime tabi tutacağını açıkladı. 

Çin Komünist Partisi (ÇKP) yayın organlarından Global Times'ın Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Genel Lojistik Daire'sine dayandırarak verdiği habere göre Merkezi Askeri Komisyon (CMC), askeri harcamaları kontrol eden ve finansal kaynak tahsisini en iyi şekilde kullanmayı amaçlayan performans değerlendirme sistemini onayladı.  

Sistemin, öncelikle Çin Halk Kurtuluş Ordusu ana karargahları ile simülasyonlarda kullanılan askeri ekipmanı satın alan askeri garnizonlarda uygulamaya konulacağı belirtildi. 2020 yılına kadar sistemin ülkedeki tüm askeri bölgelerde uygulanması planlanıyor. 

PLA Genel Lojistik İdaresi Başkanı Cao Kışı, sistemin askeri harcamaların kullanımı, denetimi ve kaynakların tahsisiyle ilgili bir uygulama olduğunu, askeri bütçe kaynaklarını boşa harcayanlar ile harcamaları verimsiz kullananların sorumlu tutulacağını dile getirdi. 

Silahların Kontrolü ve Silahsızlanma Kurumu üst düzey danışmanı Şu Guangyu da yeni sistemin askeri harcamaları daha şeffaf ve bilimsel yapacağını belirterek ordudaki yolsuzlukları azaltacağını vurguladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir