Çin Parlamentosu'nda 203 milyarder

Komünist Parti'nin hakim olduğu, Çin Ulusal Halk Meclisi'nin 203 üyesinin toplam servetinin 463.8 milyar dolar olduğu açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aydın Şahinalp/ dunya.com

Çin Meclisi adeta bir milyarderler kulübü gibi. Çin'in en zenginleri listesini yayınlayan Hurun Report'un verilerine göre, Çin Ulusal Halk Meclisi'nde yer alan 203 temsilcinin Çindeki en zenginler listesinde yer aldığı ortaya çıktı. Çin meclisi adeta bir milyarderler kulübü gibi...

Avustur'yanın milli hasılasından bile fazla

203 Çinli temsilcinin toplam serveti 463.8 milyar doları buluyor. Bu rakam Avustra,Kolombia ve Güney Afrika'nın yıllık GSYİH'sından daha büyük olması dikkat çekti. 

17 milyar dolarlık Tencent'in patronu da listede

Milyarder politikacılar arasında kişisel serveti 17 milyar doları bulan Tencent'in kurucu ortağı ve CEO'su 'Pony' lakaplı Ma Huateng ile 14 milyar dolar servetiyle ünlü telefon firması Xiaomi kurucusu  Lei Jun de yer aldı.

ABD'li mevkidaşlarını solladılar

Çinli politikacılarla ABD'li mevkidaşlarını karşılaştırdığımızda ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Center for Responsive Politics verilerine göre, en zengin 10 Çinli Komünist Parti temsilcisinin servetleri 184 milyar doları buluyor. En zengin ABD Kongre üyelerinin servetleri ise 1,9 milyar dolar kadar. En zengin ABD kongre üyesi Darrell Issa net 448 milyon dolar servetiyle Çin'n en zenginleri listesinde 163'üncü sıraya girebilirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir