Çin, yuanın değerini kademeli olarak azaltabilir

Çin'in ABD ile ticaret geriliminde önlem olarak yuanın değerini kademeli olarak azaltmayı düşündüğü haberi, Çin para biriminde düşüşe yol açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'in yuanda değer düşüşünü ABD ile ticaret geriliminde bir araç olarak kullanmayı değerlendirdiği haberleri sonrasında, yuan dolar karşısında değer kaybetti.

Bloomberg News'e konuşan kaynaklar, Çin'in yuanın değerinin kademeli olarak düşmesinin olası etkisini ABD ile artan ticaret geriliminde bir araç olarak değerlendirdiğini bildirdi.

Haberin ardından, yuan dolar karşısında günün başındaki kazanımlarını geri verdi. Spot piyasada yuan dolar karşısında 6.3005 seviyesinde açıldı. Yuan öğleden sonraki işlemlerde 9 Mart'tan bu yana en zayıf gün içi seviyesi olan 6.3566'a geriledikten sonra kapanışta 6.3107 seviyesinde işlem gördü.

"Çin'e müzakere sürecinde yardımcı olur"

Son haftalarda hem Washington hem de Pekin'in gümrük vergisi misilleme tehditleri artarken, işlemciler Çin'in para politikasını yakın vadede değiştirmesinin düşük ihtimal olduğuna inanıyorlar. Böyle bir gelişme, küresel finans piyasalarını daha da karıştırabilir.

Singapur'daki OCBC Bank'tan ekonomist Tommy Xie, yuanda değer kaybının "destekleyici bir taktik" olarak için şu anda Çin yetkililer için kabul edilebilir en iyi seçenek olabileceğini söyledi.

Xie, "Piyasa yuanda değer kaybının bir seçenek olduğuna inanırsa, bu yuanın zayıf seyir izlemesine yol açabilir ki bu da  dedi.

"ABD ile çekişme Çin ekonomisini etkilemez"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir