Çin'in resmi Karpuz Ofisi internetten satışa başladı

Karpuz Ofisi, kısa sürede 22 binden fazla takipçiye ulaştı; sadece haziran ve ekim ayları arasında hizmet veren Karpuz Ofisi, sosyal paylaşım sitesinden satış yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çin'de bir devlet kurumu, geçen yıl tonlarca karpuzun tarlada çürümesinin ardından üreticilerin ürünlerini satmalarına yardımcı olmak için benzeri olmayan bir uygulama başlattı. 

"China Daily" gazetesinin haberine göre, Hınan eyaletinin başkenti Cıngcou'daki "Karpuz Ofisi", Çin'in Twitter'ı olarak da bilinen sosyal paylaşım ağı Sina Weibo'da açtığı blog sayfasından karpuz satıyor. 

 Hatırlanması kolay olduğu için Karpuz Ofisi adını seçen kurumun blog sayfasının büyük ilgi çektiği ve kısa sürede 22 binden fazla kişinin sayfayı takip etmeye başladığı belirtildi.  

Çalışanlardan Li Ciancun, kurumun, karpuz üreticilerine ürünlerini satmaları ve gelirlerini artırmalarına yardımcı olmak amacıyla 2006'da kurulduğunu söyledi.  

Li, Karpuz Ofisi'nin diğer devlet kurumlarından gelen personelle sadece haziran ve ekim ayları arasında hizmet verdiğini kaydetti. 

Geçen yıl eyalette tonlarca karpuz, aşırı yağışlar ve nakliye araçlarının yetersizliği nedeniyle çürümüş, üreticiler büyük kayba uğramıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir