Çinli petrol şirketinde eski yöneticiye soruşturma

Çin Ulusal Açıkdeniz Petrol Şirketi (CNOOC) eski genel müdür yardımcısı Vu Cınfang'a soruşturma açıldığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu (CCDI), CNOOC'ta bir dönem eski genel müdür yardımcılığı yapan Vu Cınfang'ın ''ciddi disiplin ihlali'' yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. 

Çin'de petrol şirketlerinde soruşturma haberlerine Vu Cınfang ile bir yenisi daha eklenirken, geçen ay Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) üst düzey yetkililerinden Liao Yongyüen'e soruşturma açılmıştı. Soruşturmanın ardından CNPC'de yönetim kurulu başkanlığının yanı sıra genel müdürlük görevini yürüten Liao istifa ettiğini açıklamıştı. 

Çinli analistler, Liao Yongyüen'in soruşturmasını takiben yakın zamanda devlete ait birçok şirketteki üst düzey yetkiliye de soruşturma açılabileceği yorumlarını yapmıştı. 

Diğer yandan, CNPC'nin eski üst düzey yöneticilerinden Vang Yong ile başlayan yolsuzluk soruşturmasının ardından aynı şirkette üst düzey yöneticilik görevinde bulunan eski politbüro daimi üyesi Cou Yongkang ve CNPC'den sonra Kamu Varlıkları Denetim ve Yönetim Komisyonu Başkanlığı görevine atanan Ciang Ciemin ile Liao Yongyüen'in, CNPC şirketi yönetiminde bulunmuş ÇKP üyesi dördüncü kişi olduğu ifade edilmişti. 

Sinopec, CNPC ve CNOOC ülkenin dev petrol şirketleri olarak bilinmesinin yanı sıra 2014 Eylül ayında açıklanan Çin'in en büyük 500 şirketi listesinde sırasıyla birinci, ikinci ve onuncu olmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir