Çinliler yeni iPhone'u biraz daha bekleyecek

Hong Kong dahil dünyanın birçok noktasında 19 Eylül'de satışa sunulacak yeni iPhone'un Çin'in ana kesiminde ne zaman satışa sunulacağı belirsiz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN   - Teknoloji şirketi Apple'ın 9 Eylül'de tanıtımını yaptığı yeni nesil iPhone ürünlerinin Çin'in ana kesiminde ne zamanda satışa sunulacağının açıklanmaması üzerine kamuoyunda yeni ürünlerin hükümet onayı beklediği yönünde yorumlar yapılıyor. 

China Daily gazetesinin haberine göre, Apple'ın iki gün önce tanıtımını yaptığı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın 19 Eylül'de ABD dahil birçok ülkenin yanı sıra Hong Kong'da da satışa sunulacağı açıklandı. Ancak Apple, dünyadaki en büyük pazarlarından olan Çin'in ana kesiminde yeni ürünlerini ne zaman satışa sunacağına dair herhangi bir yorum yapmadı.  

Yeni iPhone ürünlerinin, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından satışı onaylı telefonlar listesinde olmadığı açıklandı.   

Sadece ön sipariş alınıyor, iPhone 6 fiyatı bin 400 dolar olabilir 

Apple meraklılarının yeni iPhone ürünlerini şu an için Hong Kong'dan temin edebileceği ifade ediliyor. "Karaborsa" satış yapan birçok elektronik tedarikçisi, ürünleri Hong Kong'da satışa sunulmasının ardından müşterilerine sunabileceğini duyurdu.  

Pekin'de şu an için müşterilerin sadece ön siparişinin kabul edilebildiği ve iPhone 6'nın 8000 ile 9000 yüen (bin 300 ila bin 460 ABD doları) arasında olacağı kaydedildi. 

Güvenlik kaygıları 

Çin Devlet Televizyonu, temmuz ayında Apple'ın "sık kullanılan konumlar" servisinin akıllı telefon kullanıcılarının yer, zaman bilgilerini kayıt altına aldığını ve tüm hareketlerini takip ettiğini öne sürmüştü. Apple da bunun üzerine iOS 7 işletim sisteminde yer alan servisinin Çin'in ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğu iddialarını yalanlamıştı.  

Bu iddiaların ardından Çin'in Şanghay kentinde kamu personeline "güvenlik kaygıları" nedeniyle yerli marka akıllı telefon kullanma talimatı verilmiş ve ilk etapta 10 bin kamu görevlisine bu telefonlar dağıtılmıştı. 

Apple, Samsung ve Lenovo'nun ardından Çin mobil telefon pazarında en çok satılan üçüncü marka konumunda. 

Bu konularda ilginizi çekebilir