Çıplak pozları için mahkemeye gidiyorlar

Kate ve William'ın avukatları, fotoğrafların başka yayın organlarında basılmasını engellemek için Paris'te mahkemeye başvuruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


LONDRA - İrlanda'nın tabloid gazetesi Irish Daily Star'ın, Prens William'ın eşi Kate'in üstsüz fotoğraflarını yayımlaması nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Ulusal Gazeteciler Birliği (NUJ) sendikası, Irish Daily Star'ın kapanma ihtimalini "aşırı bir tepki" olarak değerlendirdi. Sendika, gazete kapanırsa 100'den fazla kişinin işsiz kalacağına dikkati çekti.

Fotoğraflara geçen Cumartesi günkü sayısında yer veren İrlanda gazetesinin sahibi Richard Desmond, gelen tepkilerin ardından gazeteyi kapatmayı düşündüğünü açıklamıştı. Desmond, gazetenin Editörü Mike O'Kane'in fotoğrafları basmasını eleştirmişti. Gazetenin yönetim kurulunun yarın bir araya gelmesi bekleniyor.

Çiftin, Fransa'da tatilde güneşlenirken çekilen fotoğraflarını ilk olarak Fransız "Closer" dergisi yayımlamıştı. Ardından fotoğrafları İtalyan magazin dergisi "Chi" de bastı.

Bu arada Kate ve William'ın avukatları, fotoğrafların başka yayın organlarında basılmasını engellemek için Paris'te mahkemeye başvuruyor. Avukatlar, fotoğrafları çeken kişi ile basan dergi aleyhinde cezai işlem uygulanmasını da talep edecek.

Fransız yasalarına göre, fotoğrafları çeken kişi ile "Closer" dergisinin onbinlerce avro para cezası alabileceği, derginin editörünün de bir yıl hapis cezasına çarptırılabileceği bildiriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir