Clinton'dan Obama'ya destek

Başkan yardımcısı adayı olarak Joe Biden'i seçen Obama'nın partinin başkan ve başkan yardımcısı adaylığına resmen seçilmesi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENVER - Barack Obama karşısında yarışı kaybeden Hillary Clinton, Denver'daki Demokrat Parti kongresinde kendisini destekleyen delegelerinden Obama'ya oy vermelerini isteyecek.

Demokrat Parti'den isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, New York senatörü Clinton'un bu yöndeki açıklamasını, delegeleriyle çarşamba günü görüşmesinden sonra yapmasının beklendiğini söyledi. Hillary Clinton, TSİ gece yarısı başlayacak kongrede yarın bir konuşma yapacak. Dört gün sürecek ulusal kongrenin ardından Demokrat Parti, ABD başkan adayını resmen seçecek. Ülke genelindeki ön seçimlerde yeterli sayıda parti delegesinin oyunu toplayan Illinois senatörü Barack Obama'nın, partinin başkan adaylığını rahat bir şekilde alması bekleniyor. Obama, hafta sonunda, başkan yardımcısı adayı olarak Delaware senatörü Joe Biden'i seçtiğini açıklamıştı.

Kongrenin son gününde, Obama-Biden ikilisinin, partinin başkan ve başkan yardımcısı adaylığına resmen seçilmesi bekleniyor. Ön seçimlerde Obama'nın en büyük rakibi olan Hillary Clinton ise kendisini destekleyenlere saygı çerçevesinde, adının parti kongresindeki oy pusulasında yer alması talebinde bulunmuştu. New York senatörü Hillary Clinton'un destekçilerinin, Denver'da yürüyüş ve gösteriler düzenlemesi bekleniyor. Hillary Clinton'un destekçilerinden bazılarının, kasım ayındaki başkanlık seçiminde Obama'ya oy vermektense, Cumhuriyetçi Partili rakip John McCain'e oy vermeyi tercih edecekleri belirtiliyordu. Clinton destekçilerinin, delege sayısı Barack Obama'ya yakın olmasına rağmen Obama'nın, Clinton yerine Joe Biden'ı başkan yardımcısı adayı olarak seçmesinden hoşnut olmadığı yorumları yapılıyor.