Clinton'dan Talat'a destek telefonu

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Talat'ı "Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm bulunması için yürütülen müzakerelerde elde edilen ilerlemelerden dolayı" kutladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı telefonla arayarak, "Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm bulunması için yürütülen müzakerelerde elde edilen ilerlemelerden dolayı" kutladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın Seçim Bürosu'nda yapılan açıklamaya göre, "müzakerelerde elde edilen ilerlemelerin Cumhurbaşkanı Talat tarafından geçen hafta yapılan bir açıklamayla halka ve dünyaya duyurulmasından memnuniyet duyduklarını" belirten Clinton, ABD'nin müzakerelerde tam destek verdiğini kaydetti.

Talat'ı, seçim gezisi sırasında Köprü köyünü ziyareti sırasında arayan Clinton, ayrıca Cumhurbaşkanı Talat'ı, ABD'nin müzakerelere ne gibi katkılar yapabileceğini görüşmek üzere, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Washington'a davet etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, görüşmenin ardından, "İzlediğimiz politikanın dünyada ne kadar takdir topladığına ve desteklendiğine bakın siz de şahit oldunuz. Dünyalı olmak budur işte. Dünyayla birlikte ve uyum içinde çalışmaktır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir