Corona virüsü kaynaklı ölümler artıyor

Suudi Arabistan'da aynı gün SARS hastalığının türevi corona virüsüne yakalanan 24 kişiden 2'sinin hayatını kaybettiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİYAD - Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Riyad'da 5,  Mekke'de 4, Cidde'de 2, Medine'de 1, Ürdün'de tedavi gören Suudi Arabistan uyruklu 1 kişi ve hangi şehirden oldukları belirtilmeyen 11 olmak üzere 24 kişinin corona virüsüne yakalandığı, bunlardan 2'sinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İlk kez bir günde ülkede 24 yeni corona virüsü vakasıyla karşılaşıldığı kaydedilen açıklamada, şimdiye kadar ülkede söz konusu virüse yakalananların sayısının 285’e, ölenlerin ise 83'e yükseldiği ifade edildi.

SARS'ın değişik bir türü olan corona virüsü ilk olarak Eylül 2012’de tespit edilmişti. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir