Çukurova, Doğu Karayip'in kararını İngiltere'de temyiz edecek

Çukurova ile Rus ortağı Altimo'nun Turkcell hisseleri üzerindeki hukuk savaşı devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çukurova Grubu, grubun sahip olduğu dolaylı Turkcell hisseleriyle ilgili olarak Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi'nce bir karar açıklandığını belirterek, Çukurova Grubu'nun, Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi kararını İngiltere'de, Privy Council nezdinde temyiz etme hakkına sahip olduğunu bildirdi.

Açıklamada, "Grubumuz, Privy Council nezdinde görülecek temyiz başvurumuzun sonucunda Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi kararının Grubumuz lehine bozulacağına inanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Konuya ilişkin olarak Çukurova Grubu'ndan yapılan basın açıklamasında, şunlar ifade edildi:

"Grubumuzun sahip olduğu dolaylı Turkcell hisseleri ile ilgili olarak, Alfa Grubu ile Grubumuz arasında devam eden ihtilaf dolayısıyla BVI Mahkemesi nezdinde devam eden dava hakkında, Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi'nce bir karar açıklanmıştır. Söz konusu kararın doğru anlaşılmasını teminen, aşağıdaki önemli açıklamanın kamuoyunun bilgisine sunulmasında yarar görülmüştür.

Çukurova Grubu, Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi kararını, İngiltere'de, Privy Council nezdinde temyiz etme hakkına sahiptir. Söz konusu temyiz hakkı mümkün olan en kısa sürede kullanılacak olup; Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi kararı, nihai karar vasfı taşımamaktadır. Grubumuz, Privy Council nezdinde görülecek temyiz başvurumuzun sonucunda Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi kararının grubumuz lehine bozulacağına inanmaktadır.

Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi'nin anılan kararı bu aşamada Turkcell'in ortaklık yapısında herhangi bir değişikliğe yol açmamakta olup, Privy Council kararı belirleyici olacaktır."

Altimo'nun açıklaması

Altimo'dan yapılan açıklamada ise, 20 Temmuz 2011 tarihinde Doğu Karayip Temyiz Mahkemesi'nin Alfa'nın daha önce Çukurova Grubu tarafından gruba bağlı şirketler Cukurova Telecom Holdings Limited (CTH) ve Cukurova Finance International Limited (CFI) aracılığıyla kontrol edilen Turkcell hisselerinin 27 Nisan 2007 tarihinden beri yasal ve nihai hamili olduğunu teyit eden bir karara vardığı duyuruldu.

Açıklamada, "Mahkeme Çukurova'nın Turkcell'deki hisselerine Alfa tarafından Kasım 2005'te verilen kredinin geri ödemesinde çeşitli seferler temerrüde düşülmesi üzerine sözleşmeye uygun ve yasal olarak geçerli biçimde el koyulduğunu teyit etmiş bulunmaktadır. Mahkeme ayrıca Altimo'nun krediyle ilgili teminatın koşullarını icra ederken iyi niyetle hareket etmiş bulunduğu yönündeki ilk hükmü de doğru buldu" değerlendirilmesinde bulunuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir