Cumhurbaşkanı Talat, Başbakan Eroğlu'nu tartışmaya çağırdı

Mehmet Ali Talat, Başbakan Derviş Eroğlu'nu Kıbrıs konusundaki politikalarını tartışmaya çağırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mehmet Ali Talat, seçime az bir süre kaldığını belirterek, Başbakan Derviş Eroğlu'nu Kıbrıs konusundaki politikalarını tartışmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Talat, bu akşam Lefkoşa Gönyeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Gün geldi çattı, artık fazla zamanımız kalmadı, sonuca gideceğiz, sonuca gitmek için son adımlarımızı atıyoruz. Bize geçmişi yaşatmak isteyenlere, Rum tarafını tek başına AB'ye sokanlara, Kıbrıs Türk insanı için bir sürü olumsuz kararı uluslararası kuruluşlardan üretenlere, ürettirilmesine neden olanlara 'dur' demek için, onları devletin tepesine, cumhurbaşkanlığına yaklaştırmamak için bu yolu hep beraber yürüyüp sonuca gideceğiz" diye konuştu.

Denktaş-Eroğlu dayanışmasına yönelik eleştirisini sürdüren Talat, 'Niyeti bozdular, o bizi mahkum ettirdikleri günlerin ittifakını yeniden kurmaya çalışıyorlar, politikalarını seslendirmiyorlar, politikadan bahsetmiyorlar, sadece ve yalnızca 'ben büyüğüm, ben seçilmeliyim' diyerek cumhurbaşkanı olacaklarını zannediyorlar" dedi.

Eroğlu'nu "korkak pehlivana" benzeten Talat, "Korkak bir pehlivan, gizli bir papaz olmaz. Papazın sakalı olur, nereye saklarsa görünür. O yüzden gizli olmaz. Eğer sen cumhurbaşkanlığına talipsen politikanı ortaya koyacaksın" diye konuştu.

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu'nu Kıbrıs konusundaki politikalarını açıklamaya ve televizyonda tartışmaya çağıran Talat, "Talat ile programa çıkmazsan bu halk seni bulunduğun yere hapseder" dedi.

Gelinen noktadan geriye gidilmeyeceğini ifade eden Talat, seçimi ilk turda kendisinin kazanacağını savundu.

Talat, "omuzlarındaki tarihi sorumluluğun sadece KKTC ile sınırlı olmadığını, sorumluluğun Türkiye'nin AB yolculuğunu da kapsadığını" kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir