Danimarka polisinden Türk gencine tazminat

Danimarka'da, trende 11 Eylül saldırılarıyla ilgili kitap okuyup şüpheli davranışlar sergilediği iddiasıyla ihbar edilen ve fotoğrafları medyaya dağıtılarak aranan Türk genci, polise karşı açtığı tazminat davasını kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yaşayan Alişer Ceran'ın avukatı Erbil Kaya, dava sonuçlandıktan sonra yaptığı açıklamada, müvekkilinin Kopenhag polisinden 35 bin kron (4 bin 750 avro) tazminat almaya hak kazandığını söyledi.

Tazminat davasını, müvekkilinin üzerindeki şüpheler kalkmış olmasına rağmen "ismini temizlemek" için açtıklarını ve kararın benzer haksızlıklara uğrayanlar için örnek teşkil edebileceğini belirtti.

Kopenhag Üniversitesinde öğrenci olan 21 yaşındaki Alişer Ceran, geçen yıl ağustos ayında trende 11 Eylül saldırıları hakkında bir kitap okuduğu sırada bir yolcu tarafından "şüpheli tavırlar" sergilediği iddiasıyla ihbar edilmişti.

İhbar üzerine terörle mücadele ekipleri Ceran'ı yakalamak için Kopenhag merkezinde geniş çaplı operasyon başlatmış, trenin güvenlik kamerasından elde ettiği fotoğrafları medyaya vermişti. Bu sırada her şeyden habersiz sınav salonunda bulunan Ceran, telefonuna gelen arama ve mesajları gördükten sonra polisi aramıştı. Beş saatlik terör alarmı, olayın yanlış anlaşılma olduğu ortaya çıktıktan sonra son bulmuştu.