Davutoğlu: Yarın sınırları kapatırız

Başbakan Davutoğlu, "Birileri eğer Türkiye'yi suçlarsa, yarın sınırları kapatırız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'teki saldırıda ismi geçen Hayat Boumadinene ile ilgili istihbaratı paylaştıklarını söyledi. Davutoğlu, "Boumadinene'nin İspanya üzerinden Türkiye'ye geldiği söyleniyor. Bu konuda İspanya suçlanıyor mu?" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela Merkel ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Dün Paris'te ortaya konan tablo, büyük önem taşıyor. Bu tablonun, dünyadaki bütün aşırıcılıklara, çok kültürlülüğü tehdit eden yabancı düşmanlığına karşı da olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, yabancı düşmanlığı, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bugün de insanlık için bir tehdit mahiyeti taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

"İslam ile terör yan yana kullanılmamalı"

"Terör örgütü neyse onun adıyla anılmalıdır" diyen Davutoğlu,  "El Kaide ise El Kaide. Ama İslam ile terör yan yana kullanılmaması gerekir. Hristiyanlık da Musevilik de Hinduizm veya Budizm ile de kullanılmaması gerekir. Aksi takdirde tam da teröristlerin tuzağına düşmüş oluruz."

"Yarın sınırları kapatırız"

Başbakan Davutoğlu, "Eğer biz sınırlarımızı açık tuttuysak, teröristlerin geçişi için değil, babası, annesi öldürülen çocukların, kocası öldürülen masum kadınların ülkemize gelip güvenlik bulmaları için sınırı açık tuttuk" ifadelerini kullanarak, "Birileri eğer Türkiye'yi suçlarsa, yarın sınırları kapatırız ama öbür tarafta Suriye rejiminin bombaları altında katledilen her çocuğun vebali, o sınırları kapatma kararını almamızı isteyenlerin üzerinde olur. Uluslarararası toplum bu meseleyi çözmek zorunda" şeklinde konuştu.

"Aynı duyarlılık İstanbul'daki terör saldırısında da gösterilmeliydi"

Paris saldırısından bir gün önce İstanbul'da yine bir terör saldırısı olduğunu hatırlatan Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bütün müttefiklerimizden bekleriz ki- Paris saldırısında ben orada yürüyenler arasındaydım, şimdi gururla söylüyorum- aynı duyarlılığı İstanbul'daki terör saldırısında da Türkiye ile beraber gösterilmeliydi. Aynı duyarlılık Reyhanlı saldırısında da gösterilmeliydi."

Bu konularda ilginizi çekebilir