Deloitte, yılın transfer fiyatlandırması şirketi seçildi

ITR dergisi, Türkiye de dahil Avrupa'daki yedi Deloitte şirketini "Yılın Transfer Fiyatlandırması Şirketi" seçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Euromoney Grubu'na bağlı "International Tax Review" dergisi, vergi hizmetleri sunan şirketler arasında yaptığı değerlendirmeler sonucunda Deloitte'u Türkiye'de "Yılın Transfer Fiyatlandırması Şirketi" seçerek ödüllendirdi.

Deloitte tarafından yapılan açıklamada, Deloitte'un, uluslararası vergi konularında dünyanın en prestijli ve tanınmış dergisi International Tax Review (ITR) tarafından 2010 için yapılan değerlendirmede Türkiye'de Yılın Transfer Fiyatlandırması Şirketi ödülüne layık bulunduğu belirtildi.

ITR tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ve Deloitte Türkiye'nin üç yıldır ödüle layık görüldüğü Avrupa Vergi Ödüllerinin Londra'da gerçekleştirilen törenle sahiplerini bulduğu dile getirilen açıklamada, Türkiye de dahil Avrupa'daki yedi Deloitte şirketinin, dolaylı ve dolaysız vergilere yönelik yeniden yapılandırma ve transfer fiyatlama gibi konulardaki yenilikçi yaklaşımıyla bu ödüller kapsamında Yılın Transfer Fiyatlandırması Şirketi seçildiği kaydedildi.

Deloitte Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Danimarka, Finlandiya, Malta, İspanya ve İsveç'te faaliyet gösteren Deloitte şirketlerinin de "Avrupa'da Yılın Transfer Fiyatlaması Şirketi" seçildikleri kaydedilen açıklamada, ayrıca Deloitte Hollanda'nın "En İyi Ulusal Vergi Şirketi" seçildiği, Deloitte'un da İrlanda, Polonya ve Portekiz'deki şirketlerinin İnternet uygulamalarındaki başarı nedeniyle ayrıca ödüllendirildiği bildirildi.

Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Sorumlu Ortağı Niyazi Çömez, konuya ilişkin değerlendirmesinde, üç yıldır Yılın Vergi Şirketi ve Yılın Transfer Fiyatlandırması Şirketi seçilerek başarılarının uluslararası arenada ödüllendirilmesinden gurur duyduklarını belirtti. Çömez, şunları ifade etti:

"Deloitte Türkiye olarak vergi alanında bu ödülün alınmasında vergi bölümündeki tüm çalışanlarımızın emeği var, hepsini tebrik ediyorum. Deloitte olarak müşterilerimize entegre ve kapsamlı vergi yönetim hizmetleri sunuyoruz. Vergi alanında iş dünyası ve endüstriye yönelik danışmanlık hizmetlerimizden kaynaklanan bilgi birikimi ve uzmanlığımız, şirketlerin bu alandaki gerçek ihtiyaçlarına cevap vermemizi sağlıyor. Vergi hizmetlerimizde müşterilerimize sunduğumuz kapsamlı hizmetler ile başarılı çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Ortağı ve Transfer Fiyatlandırması Hizmetleri Lideri Güler Hülya Yılmaz ise şunları kaydetti:

"Deloitte Türkiye, vergi sektöründeki en büyük ve en tercih edilen profesyonel hizmet şirketidir. Transfer fiyatlandırması konusunda da müşterilerimizi bilgilendirmek hem de hizmet kalitemizi artırmak amacıyla yaptığımız çalışmaların sonucu olarak, 'International Tax Review' gibi uluslararası vergi konularında prestijli ve tanınmış bir dergi tarafından bu ödüle layık görülmek gurur verici. Deloitte'un küresel deneyimleri çerçevesinde gerek araştırmalarımız, gerekse danışmanlık birikimimizle bu alandaki tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, bu alanda ortaya çıkan yeni gelişmeler ışığında konu ile ilgilenen ve emek vermekte olan tüm meslektaşlarımızı güncel tutmaya çalışıyoruz. Misyonumuz, hem ciddi bir uzmanlık ve bilgi, hem de iktisadi-ticari hayatın işleyişi ile ilgili pratik tecrübe gerektiren bu alanın, ABD ve Almanya gibi vergi bilinci gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de gelişmesine katkıda bulunmak ve liderlik etmektir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir