Deniz Feneri sanıklarına 'hapis'

M.Gürhan'a 5 yıl 10 ay, M.Taşkan'a 2 yıl 9 ay, F.Ermiş'e bir yıl 10 ay hapis cezası verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

FRANKFURT - Almanya'da görülen Deniz Feneri davasının bugünkü duruşmasında yargıç Johann Müller, üç sanığın da dolandırıcılık suçundan mahkum olduklarını açıkladı.

Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesindeki dava sonunda, Mehmet Gürhan'a 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan'a 2 yıl 9 ay, Firdevsi Ermiş'e bir yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Hapis cezası ertelenen Firdevsi Ermiş, duruşmadan sonra salıverildi.

"TC. vatandaşının suç işlemesi sevinilecek bir şey değil"

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bakanlıktan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un cezaevinde düşerek beyin kanaması geçirmesiyle ilgili sorular üzerine Şahin, Eruygur'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Eruygur'un, F tipi ceza infaz kurumunda kaldığını, kurumun dubleks şeklinde olduğunu belirten Şahin, "Sanıyorum, üstteki odadan merdivenle aşağı inerken düşmüş. İlgili hastane başhekiminin açıkladığı kadarıyla ufak çaplı da olsa bir beyin kanaması teşhisi konulmuş. Birkaç gün hastanede kalması gerektiğine dair bize bilgi geldi. Aldığım malumat bu kadar" diye konuştu.

Almanya'da görülen Deniz Feneri davasının hatırlatılması üzerine de Şahin, ne kendisinin ne de bakanlığının bu davanın tarafı olmadığını söyledi. Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının suç işlemesi ve bunun sonucunda yargılananların hüküm giymeleri sevinilecek bir şey değil. Özellikle bunun yurt dışında işlenmiş olması ve yurt dışında hüküm giymiş olmaları çok daha üzüntü vericidir. Bakanlığıma bu dava veya başka davalarla ilgili hukuki yardımlaşma açısından bir görev düştüğünde o mutlaka yerine getirilecektir" dedi.

"Alman makamlarından herhangi bir yardım talebi gelip gelmediğinin" sorulmasına karşılık Şahin, bu konuda herhangi bir talep gelmediğini ifade etti. Davanın Türkiye ayağıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını hatırlatan Şahin, henüz ilgili kişilerin kendisine bilgi vermediğini söyledi.