DenizBank'a 650 milyon $ sendikasyon

Yeni sendikasyon kredisi, reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank, Wells Fargo ve Standard Chartered koordinatörlüğünde uluslararası piyasalardan toplam 650 milyon USD tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılacak olan kredinin imza töreni 25 Ekim 2011'de İstanbul'da yapıldı. Bankanın sağladığı sendikasyon kredisinin 1 yıl vadeli olduğu, kredinin toplam maliyetinin ise yıllık Libor + % 1.3 olduğu açıklandı. Sendikasyon kredisine Wells Fargo ve Standard Chartered ile birlikte eşdüzenleyici bankalar olarak Barclays, Bank of America Merrill Lynch, Citibank, Commerzbank, HSBC, JP Morgan, LBBW, Standard Chartered, Unicredit, Wells Fargo Bank ve West LB katıldı.   

Reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılacak

Düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, sağladıkları yeni sendikasyon kredisinin tamamının reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılacağını açıkladı.

Türkiye'de reel kesimin gelişmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Ateş, "Ekonomisine değer yaratmayı ilke edinmiş bir banka olarak; girişimciler için yeni kaynak yaratmaya ve alternatif çözümler üretmeye devam edeceğiz. Reel kesimdeki firmalarımız bankalar sayesinde global ölçekte rekabetçi bir yapıya kavuşma olanağına sahip olacaklar. Sağladığımız son sendikasyon kredisi de bu amaca hizmet edecek. Kredinin tüm taraflara ve Türkiye ekonomisine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir