Denktaş uğurlanıyor

Geçtiğimiz cuma günü vefat eden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş iki gün sürecek cenaze töreninin ardından defnedilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LEFKOŞA - Cuma akşamı vefat eden KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş son yolculuğuna uğurlanıyor.
Denktaş için vefat ettiği Yakın Doğu Üniversitesi'nde devlet töreni düzenlendi.
Törene Denktaş'ın ailesi, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer, KKTC'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgenaral Adem Huduti, diğer üst düzey komutanlar, bakanlar, parti başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Denktaş'ın Türk ve KKTC bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda hastane önünde bulunan katafalka taşındı. Rauf Denktaş'ın tabutu dışarı çıkarılırken tekerlekli koltukta oturan eşi Aydın Denktaş, "beni ayağa kaldırın" diyerek eşinin tabutunu ayakta karşıladı.
Din görevlisinin duasının ardından önce eşi Aydın Denktaş, daha sonra diğer aile fertleri Denktaş'ın tabutunun başına gelerek dua etti.
Denktaş'ın naaşı daha sonra askerler tarafından cenaze aracına taşındı.
Bu arada Denktaş'ın naaşının geçtiği yol boyunca, öğrenciler yola çıkarak cenaze aracını selamladı.
Yol boyunca bazı elektrik direklerine Denktaş'ın posteri ile Türk ve KKTC bayraklarının asıldığı görüldü.
Rauf Denktaş'ın naaşı Yakın Doğu Üniversitesi'nden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na götürüldü.
Denktaş'ın naaşı, yarın düzenlenecek devlet töreninin ardından, Lefkoşa'da TMT Anıtı'nın da bulunduğu Cumhuriyet Parkı'nda defnedilecek.
Taziye defteri açıldı
KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı dolayısıyla KKTC'nin Ankara Büyükelçiliği'nde taziye defteri açıldı.
KKTC Büyükelçiliği'nden yapılan duyuruda, Ankara'daki resmi kurum ve kuruluş yetkilileri, diplomatik misyon, uluslararası kuruluşlar ile vatandaşlar için açılan taziye defterinin 20 Ocak tarihine kadar 10.00 ile 16.00 saatleri arasında açık olacağı belirtildi.
Büyükelçilik internet sitesinde de (www.kktcbe.org.tr) duygularını paylaşmak isteyenler için taziye bölümü açıldı.
Denktaş için, İstanbul Başkonsolosluğu'nda da taziye defteri açıldı.
Çiçek göndermeyin çağrısı
Öte yandan Denktaş ailesi, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın vefatı nedeniyle düzenlenecek cenaze törenine çiçek gönderilmemesi, belirlenen vakıf veya derneklere bağışta bulunulması için çağrı yaptı.
Denktaş ailesinin açıklamasına göre, bağış yapılması için belirlenen kuruluşlar ve hesap numaraları şöyle:
''Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (Türk Bankası Lefkoşa Şubesi 7533721; Vakıflar Bankası Lefkoşa Şubesi 103041191)
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (İş Bankası Lefkoşa Şubesi 389734; Vakıflar Bankası Lefkoşa Şubesi 304301)
Kanser Hastalarına Yardım Derneği (İş Bankası Lefkoşa Şubesi 6800-431539; Vakıflar Bankası Lefkoşa Şubesi (11300-319)
Diğer vakıf ve derneklere yardımda bulunulması amacıyla, Raif Denktaş Eğitim Vakfı (Vakıflar Bankası Lefkoşa Şubesi 11-300-2657).''
Bu konularda ilginizi çekebilir