Depremzedeler günlerdir çadırlarda kalıyor

İtalya'da yetkililer havanın soğumasıyla beraber çadırlarda kalan depremzedeler için çözüm arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya’da yetkililer, çadırlarda kalan depremzedelerin sonbahar ve kış koşullarında barınabilecekleri geçici çözüm arayışına girdi.

İtalya Sivil Savunma Departmanı Başkanı Fabrizio Curcio, yaptığı açıklamada, yaz mevsiminin bittiğine işaret ederek "Önümüzdeki hafta hava durumu değişecek. İklim daha sertleşecek. Bu nedenle bir an önce olabildiğince çabuk çadır kentleri kapatmalıyız. Özellikle de ilk olarak çadırlardaki savunmasız ve hassas durumdakileri buralardan daha makul yerlere transfer etmeliyiz." diye konuştu.

Matteo Renzi liderliğindeki koalisyon hükümetinin, felaket sonrası bölgenin yeniden inşasından sorumlu olarak atadığı hükümet komiseri Vasco Errani de depremin vurduğu bölgeyi yeniden inşa etmeleri gerektiğini, bu süre zarfında geçici çözümlere yöneleceklerini söyledi.

Errani, daha önce yaptığı açıklamada, 7 aya kadar tek katlı deprem evleri inşa edeceklerini ifade etmişti.

Lombardiya Bölge Valisi Roberto Maroni de geçen yıl EXPO 2015’te kullanılan prefabrik evleri depremzedeler için verebilecekleri teklifini yineledi.

Sivil Savunma’nın son verilerine göre, depremin etkilediği bölgelerden Lazio’da bin 128, Marche bölgesinde bin 511, Umbria bölgesinde bin 115 ve Abruzzo bölgesinde 475 kişi çadırlarda kalıyor.

Bu arada, İtalyan hükümeti çıkardığı bir kararnameyle depremzedelerin tüm vergi yükümlülüklerini 20 Aralık’a kadar askıya aldı.

Öte yandan, depremin ardından 10 günden fazla süre geçmesine rağmen bölgede kuvvetli artçı sarsıntılar kaydedilmeye devam ediyor. Artçı sarsıntılar, zaman zaman paniğe yol açıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir