Deutsche Bank Vakfı'ndan Türk kökenli gençlere yardım

Vakıf, Türk kökenli gençler ile ailelerine danışmanlık hizmeti vererek, iş hayatına atılmalarını amaçlayan "AktiF" programına 50 bin euroluk yardımda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MÜNİH - Deutsche Bank Vakfı, Münih Çalışma Dairesi'nin öncülüğünde Türk-Alman Ekonomi Birliği adlı derneğin iştiraki ile faaliyet gösteren ve Türk kökenli gençler ile ailelerine danışmanlık hizmeti vererek, iş hayatına atılmalarını amaçlayan "AktiF" programına 50 bin euroluk yardımda bulundu.

Yardım çekinin verilişi sırasında konuşan Deutsche Bank Vakfı Başkanı Jörg Eduard Krumsiek, kültürel ve ekonomik gelişmenin topluma katılımla gerçekleşebildiğini ve akademik kariyer yapamayan yetenekli göçmen gençlerin çalışma ve meslek hayatına hazırlık eğitiminin, toplumun geleceği açışından çok önemli olduğunu belirtti. Krumsiek, bu çerçevede, geçen yıl 85 bin euroyla destekledikleri AktiF projesini bu yıl da 50 bin euroyla destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Projenin hayata geçirilmesinde rol oynayan Johanniter adlı yardım örgütünden Ludwig Dohna da konuşmasında, meslek öğrenmeyen ve okul diploması alamayan Türk ve Türk kökenli Alman gençlere meslek sahibi olarak hayata atılmalarına olanak sağlamak amacıyla gençleri ve ailelerini hedef alan çalışmalar yaptıklarını ve geçen yıl 4 bin 500 öğrenci ile 700 aileye ulaştıklarını ifade etti.

Toplantıda bulunan Münih Çalışma Dairesi Başkanı Bernd Becking, olumlu örneklerin ön plana çıkartılarak göçmen kökenli gençlerin teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, AktiF projesinin Almanya'nın gelecekte artacak eğitilmiş iş gücü ihtiyacına cevap verecek meslek öncesi eğitim konusundaki çalışmalarını övdü. Becking, Münih Konsolos Yardımcısı Lale Avcı'nın da katıldığı toplantıda, konsolosluktan gördükleri ilgi ve desteğe de teşekkür etti.

Türk-Alman Ekonomi Birliği Başkanı Bülent Tulay da, 50 bin euroluk desteğe teşekkür ederek, Türk kökenli gençlerin meslek sahibi olmaları konusunun toplumun her kesimini ilgilendirdiğini, meslek eğitimi alamamış ve okul diploması olmayanlara ve ailelerine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir