Deutsche Börse CEO’suna yönelik soruşturma devam ediyor

Almanya'da Deutsche Börse'nin CEO'su Carsten Kengeter'in Londra Borsası ile birleşme görüşmelerinden önce kendi şirketinin hisselerini satın aldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Deutsche Börse, şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Carsten Kengeter’in Londra Borsası (LSE) ile birleşme görüşmelerine ilişkin medyada çıkan haberlere yönelik yeni bir açıklama yapmayacaklarını ve savcılıkla tam iş birliği içinde çalıştıklarını bildirdi.

Deutsche Börse'den medyada yer alan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, şirketin yasal sürece ilişkin görüşlerinin daha önce yayımlandığı anımsatıldı.

Şirketin daha önce savcılıkla tam iş birliği içinde olduğunu açıkça belirttiği vurgulanan açıklamada, "Devam eden soruşturma nedeniyle Deutsche Börse daha fazla açıklama yapamaz. Deutsche Börse Denetim Kurulu, 6 Şubat'ta CEO Carsten Kengeter'e tam güvenini oybirliğiyle dile getirdi." ifadesine yer verildi.

Almanya’da Frankfurt Savcılığının, CEO Kengeter hakkında, 2015’te Londra Borsası (LSE) ile birleşme görüşmelerinden önce kendi şirketinin hisselerini satın aldığı gerekçesiyle soruşturma başlattığı Alman medyasında geniş şekilde yer almıştı.

Hisse alımından iki ay sonra Kengeter'in Şubat 2016'da Deutsche Börse'nin LSE ile birleşme konusunda görüşme yapacağını kamuoyuna açıkladığına işaret edilen haberlerde, bunun ardından Deutsche Börse ve LSE'nin hisse fiyatlarının önemli ölçüde arttığı vurgulandı.

Son olarak da Alman Spiegel dergisi, Deutsche Börse'nin CEO'sunun Başbakan Angela Merkel'in danışmanlarından biriyle LSE ile olası bir birleşmeyi, Kasım 2015'te kendi şirketindeki hisseleri satın almasından sadece birkaç hafta önce görüştüğünü öne sürdü.

Deutshe Börse, daha önce de Kengeter’in söz konusu hisseleri Eylül 2015'te düzenlenen ve o yılın aralık ayında resmiyet kazanan yeni teşvik programı aracılığıyla satın aldığını belirtmişti.