Dev banka küçülmeye gidiyor!

Net kârı yüzde 50 düşüşle 559 milyon euroya gerileyen Deutsche Bank, Almanya dışındaki ofislerinin sayısını 70'ten 63'e indireceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank kârlılığı artırmak amacıyla 3.7 milyar euroluk yeniden yapılanma programı kapsamında yatırım bankacılığı biriminin aktiflerini 200 milyar euro kadar azaltacağını ve faaliyet gösterdiği her 10 ülkenin birinden çıkacağını açıkladı.

Yeniden yapılanma programının ayrıntılarının açıklanmasının ardından bankanın hisseleri yüzde 4.3 geriledi.

Yatırımcılar küresel finansal krizin ardından her ölçekte müşteriye yüksek maliyetli "evrensel bankacılık" modeli altında hizmet veren bankanın UBS, Credit Suisse gibi rakiplerini izleyerek kâr etmeyen birimlerini kapatmasını istiyorlardı.

Bankanın maliyetlerini yılda 3.5 milyar euro azaltacak

İlk çeyrek bilançosunu dün açıklayan ve net kârı yüzde 50 düşüşle 559 milyon euroya gerileyen Deutsche Bank, 2020'ye kadarki stratejisi hakkında yaptığı açıklamaya göre, bireysel bankacılık birimi Postbank'ı 2016 sonuna kadar borsada satacak ve şubelerin en az dörtte birini 2017 yılına kadar kapatacak. Bu değişiklik 3.7 milyar euroya mal olacak ancak bankanın maliyetlerini yılda 3.5 milyar euro azaltacak.

Bankanın kârının çoğunu sağlayan yatırım bankacılığı birimi ise repo ve takas işlemlerini azaltarak 70 milyar euroya kadar kaldıraçlı kaynağı hisse senetleri ve gelişmekte olan ülkelerin borçlanma piyasalarına yönlendirecek.

Banka kaldıraç oranını ilk çeyrek sonu itibariyle yüzde 3.4 olan düzeyinden en az yüzde 5'e yükseltmeyi planlıyor.

Almanya dışındaki ofislerinin sayısını 70'ten 63'e indirecek

Banka ayrıca Hindistan ve Çin'e yatırımlarını artıracağını, ancak Almanya dışındaki ofislerinin sayısını 70'ten 63'e indireceğini açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir