Dev bankada istifa depremi

ABD ve İngiltere'de faiz manipülasyonu nedeniyle geçtiğimiz nisan ayında 2,5 milyar dolarlık rekor para cezasına çarptırılan Deutsche Bank'ta iki tepe yönetici görevinden istifa etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Frankfurt merkezli banka devi Deutsche Bank yönetimi peş peşe gelen istifalarla sarsıldı. 

Uluslararası finansmanlarda kullanılan gösterge faiz olan Libor ve Euribor oranlarında manipülasyon yapılması nedeniyle ABD'deki denetleyici kurumlara 2 milyar dolardan fazla, İngiltere'de ise 340 milyon dolar para cezasına çarptırılan Deutsche Bank'ta hissedarların baskısı iki istifa getirdi. 

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın iki tepe yöneticisi Juergen Fitschen ve Anshu Jain bugün acilen toplanan yönetim kuruluna istifalarını sundu. Banka kurulu iki yöneticinin istifasını kabul etti. 

BBC'nin haberine göre, Deutsche Bank yönetim kurulu 30 Haziran itibariyle Anshu Jain'den boşalan pozisyona 2013'ten bu yana banka yönetim kurulunda buluna John Cryan'ı atadı. Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Juergen Fitschen ise Mayıs 2016'ya kadar görevini devam ettirecek. Ardından John Cryan Deutsche Bank'ın CEO'su olacak.  

istifa-001.jpg


Juergen Fitschen (solda) ve Anshu Jain'in kızgın hisedarların baskısı sonucu istifa etmek zorunda kaldığı belirtiliyor

indir-002.jpg

Geçmişte İsviçreli banka UBS'in CFO'luğunu yürüten John Cryan Deutsche Bank'ın CEO'su olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir