Dışişleri Bakanı Babacan, Kabil'de

Babacan, Kabil'de Türk taburu ile Kabil yetimhanesini, Vardak'ta da İl İmar Ekibini ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KABİL/VARDAK - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, resmi ziyaret için bulunduğu Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk taburu ile Kabil yetimhanesini, Vardak kentinde de İl İmar Ekibini ziyaret etti.

Babacan, Afganistan'daki temasları çerçevesinde, BM'nin geçen ay bütün yardım faaliyetlerini durdurduğu, köylerinde ve kasabalarında Taliban'ın etkili olduğu Vardak kentine gitti. Vardak'a güvenlik nedeniyle zırhlı araçlardan oluşan konvoyla giden Babacan, burada ziyaret ettiği Türk İl İmar Ekibinin sivil koordinatörü Cüneyt Yavuzcan'dan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Yavuzcan, Vardak'ta iki yıldan bu yana yoğun olarak eğitim, sağlık ve altyapı gibi alanlarda çalışmalarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bölgedeki Taliban tehdidi nedeniyle başta BM olmak üzere bütün yardım ekipleri bölgeyi terk etti. Şu anda Türkler burada kaldı. Faaliyetlerimize devam edeceğiz. Vardak,Afganistan'ın en fakir illerinden biri. Ancak Vardak şu anda Taliban'ın büyük tehdidi altında. Eskiden Vardak'a Kabil'in anahtarı denirdi. Burayı ele geçiren Kabil'i de ele geçirirdi."

Babacan da bunun üzerine, "Desenize Kabil'in anahtarı Vardak kenti Türklere teslim edilmiş" dedi.

Yavuzcan, 2008'de Vardak kentinde birçok tesis yapmayı planladıklarını, ancak Taliban tehdidi nedeniyle bunların keşiflerini bile yapamadıklarını anlattı.

Babacan daha sonra, burada hizmet veren sivil ve askeri personel ile buranın güvenliğini sağlayan özel harekat polisleriyle toplu fotoğraf çektirdi.

Dışişleri Bakanı Babacan, Kabil'in merkezinde bulunan "Doğan Kışlası" olarak da bilinen Türk birliğini de ziyaret etti. Babacan burada, Türk askerleriyle karavanadan yemek yedi.