DKC'de Türk malı ürünler rağbet görüyor

Kongolular daha kaliteli olduğu için Çin yerine Türk mallarını tercih ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİNŞASA  - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) Türk mallarına rağbet giderek artıyor. 

Başkent Kinşasa'daki çarşıda bulunan yüzlerce giyim mağazasında artık ürünlerin İstanbul ve Ankara'dan geldiği özellikle vurgulanıyor. 

İyi giyinmek isteyen müşteriler eskiden Çin'in güneyinden Guangzu'dan gelenleri tercih ederken artık  "Türk malı" etiketli ürünleri talep ediyor. Müşterileri çekmek için mağaza sahipleri "Guangzu'dan değil Türkiye'den geliyor" diye bağırıyor. 

Birçok giyim mağazasının sahip bir iş kadını, gelirleri az olsa da Kinşasalıların iyi giyinmeyi sevdiğini ve giysilerinin kaliteli olmasını istediklerini belirtti.  

Yıllardır tekstil işinde olan iş kadını, Çin'den gelen ürünlerin kalitesinin ortalama olduğunu, bu nedenle 3 yıldır artık Guangzu'dan değil İstanbul ya da Ankara'dan ürünler getirdiğini vurguladı. 

 Türk malı ürünler yalnızca tekstil alanında da beğeni toplamıyor. Elektronik ev eşyaları gibi ürünlerde de müşteriler "Türk malı" etiketi arıyor. 

Mobilya ve dekorasyon ürünleri satan mağaza sahibi Indovic Kamba, "2011'de Türk pazarını keşfettiğimden bu yana artık ürünleri almak için Çin'e gitmiyorum. Her yıl en az bir kez Türkiye'yi ziyaret ediyorum" dedi. 

Türkiye'nin Kinşasa Büyükelçisi Bekir Uysal, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye ve DKC arasındaki ticaret hacminin 65 milyon dolar olduğunun tahmin edildiğini belirtmişti.  

Büyükelçi, DKC'nin Türkiye'den çimento, prefabrik ev, elektronik ev eşyası, tekstil ürünleri gibi birçok ürünü ithal ettiğini vurgulamıştı. 

Ülkede Türkiye-DKC Ticaret Odası'nın kurulması için çalışılıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir