Doğan, Hürriyet ve CNN Türk'ü satıyor

Doğan Grubu satışı için Goldman Sachs'a yetki verdi. Murdoch, Time Warner, Vivendi ve RTL gibi grupların satışla ilgilendiği belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğan Grubu, Hürriyet ve CNN Türk'ü satıyor. Doğan Grubu'nun yayın organlarına Murdoch, Time Warner, Vivendi, RTL ve Axel Springer gibi gruplar talip oldu.

İngiliz Financial Times'ın haberine göre, Doğan Grubu aralarında Hürriyet gazetesi ve CNN Türk'ün de bulunduğu medyadaki iştiraklerini satış için harekete geçti. Goldman Sachs'a yetki veren grup, yaklaşık 2 milyar dolar civarında bir satış gerçekleşmesini bekliyor.

Haberde, Doğan grubun hisselerini satın almakla ilgilenen bazı şirketler arasında medya şirketleri RTL ve Time Warner'la, özel sermaye şirketleri KKR ve TPG Capital'in olduğu belirtildi.

Haberde ayrıca, geçen yıl kesilen 4,8 milyar liralık vergi cezasının gruba darbe indirdiği vurgulandı.

Satışlar gelecek yıl tamamlanacak

Bloomberg ise satışın gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanabileceğini duyurdu. Bloomberg'in haberinde, satışla ilgilenenler arasında Rupert Murdoch'un News Corp şirketiyle birlikte, Fransız Vivendi, Alman Axel Springer ve ABD'li dev Time Warner'ın Prag'daki iştiraki olan European Media Enterprises Ltd olduğu belirtildi.

Reuters de haberinde, "RTL, Murdoch ve Warner'dan grubun dahi beklemediği ciddiyette teklifler alındı. Ancak News Corp, DYH yayın varlıklarını çok pahalı bularak teklifini geri çekti. Detaylı inceleme süreci gelecek hafta başlayacak. Yatırımcılar daha çok televizyonlarla ilgileniyor." ifadeleri yer aldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir