Domuz gribinde son bilanço: 40 ülkede 76 ölü, 8 bin 829 hasta

ABD'nin 46 eyaletinde 6'sı ölü 4714 doğrulanmış vaka, Meksika'da 68 ölü 2895 doğrulanmış vaka bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

CENEVRE - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Amerikan Hastalıkları Önleme ve Korunma Merkezi (CDC), domuz gribine neden olan Influenza A/H1N1 virüsüne yakalananların sayısının 40 ülkede 8829'a yükseldiğini, 76 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

ABD'nin 46 eyaletinde 6'sı ölü 4714 doğrulanmış vaka, Meksika'da 68 ölü 2895 doğrulanmış vaka bulunurken, Kanada ve Kostarika'da birer ölü olduğu belirtildi.

CDC Direktörü, salgının ABD'de hızını kesmediğini ve Meksika'da da sona ermediğini kaydetti.

Bu arada, Japonya Sağlık Bakanlığı ülkede doğrulanan domuz gribi vaka sayısının 170'e yükseldiğini duyururken, Çin ülkesindeki hasta sayısını 4, Hong Kong ise 3 olarak verdi. Yunanistan da ilk vakasını doğruladı.  

Novartis, aşı üretimine hazır

Ayrıca İsviçre'nin ilaç firması Novartis, H1N1 virüsüne karşı aşı üretimine başlamak için Dünya Sağlık Örgütünden yeşil ışık beklediğini bildirdi.

Firma sözcüsü, virüsün kendilerine ulaştığını ve aşı üretimine başlamak için araştırmacılarının virüsü değişikliğe uğratma çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Sözcü, aşı üretimi için Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinden yeşil ışık beklediklerini kaydetti.