Donetsk'te halk kenti terk ediyor

Ukrayna'nın doğusunda ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar artarken, halk çatışmaların yoğunlaştığı bölgeleri terk ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DONETSK -Ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yoğunlaşıyor. Burada yaşayan sivil halk çatışmaların şiddetlenmesi üzerine bölgeden kendi imkanlarıyla uzaklaşmaya başladı.

Donetsk'te belirlenen toplanma merkezlerine gelen Ukraynalılar yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla otobüslere binerek şehirden ayrılıyor. Otobüslerle en yakındaki güvenli şehirlere giden Ukraynalılar, yaşanan olayların bir an önce son bulmasını ve tekrar evlerine dönmeyi umut ediyor.

Donetsk civarındaki bağlantı yollarında uzun araç kuyrukları dikkat çekiyor. Özellikle güneydeki Mariupol yolu üzerinde kenti terk eden Ukraynalılar uzun araç kuyrukları oluşturuyor. 

Lugansk'ta ise yoğun çatışmalar sürerken sivillerin büyük bölümünün Rusya sınırını geçtiği ve ateş hattından uzaklaşmaya çalıştığı belirtiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir