Dörtlü zirveden'uzlaşma' kararı çıktı

Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve Ukrayna, Ukrayna'daki tansiyonun düşürülmesi konusunda anlaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve Ukrayna, Ukrayna'daki tansiyonun düşürülmesi konusunda anlaştı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaklaşık dokuz saat süren görüşmelerin ardından Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile basın toplantısı düzenledi.

Kerry, bugünkü toplantılar sonunda tansiyonu düşürmek ve Ukraynalıların güvenliğini tekrar sağlamak üzere bazı somut adımlar üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Bakan Kerry, "Bütün tarafların, şiddet kullanmaktan, tehdit etmekten ve provokatif eylemlerden kaçınması gerektiği konusunda anlaştık. Bütün taraflar olarak aşırıcılık, ırkçılık ve anti-Semitizm de dahil olmak üzere dini hoşgörüsüzlüğü kınıyor ve reddediyoruz" dedi.

Zaman zaman ikili, zaman zaman dörtlü oturumlar halinde yapılan görüşmelere Kerry ve Ashton'ın yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsa katıldı.

Başbakan Erdoğan 'Kırım' için Putin'e telefon açtı

Öte yandan Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'daki krizden Kırım'daki Tatar Türklerinin zarar görmemesine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir