Dow Jones seansın son saatinde toparlandı

Dow Jones Endeksi'nin artıya dönmesinin ardından New York Borsası seansın son saatinde kayıplarını azalttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- New York Borsası, Dow Jones Endeksi'nin 87 baz puan düşmesinin ardından yükselişe geçmesiyle seansın son işlem saatinde kayıplarını azalttı.

Standard&Poor's 500 Endeksi erken saatlerde yüzde 0.9'a kadar kayıplar vermesinin ardından kayıplarını yüzde 0.3'e indirerek New York saati ile 15:37 itibarıyla 1,861.58 puanda seyretti. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.1 kazançla 16,315.94 puana çıktı. 

ABD hisseleri erken saatlerde ABD'nin imalatındaki yavaşlama sinyalleri ve bazı bankaların Rus ekonomisinin resesyona gireceğini söylemesinin ardından düşüş kaydetmişti.

Markit Economics öncü ABD imalat PMI endeksi, Mart ayında 55.5'e geriledi. Şubat ayı verisi 57.1 seviyesindeydi. 50'nin üzerinde veriler genişlemeye işaret ediyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı endeksin 56.9 seviyesinde olacağı yönündeydi.

ABD ve Avrupa Birliği'nin yaptırımları, Kırım'ı topraklarına dahil etmesinin ardından ekonomik cezaların boyutunun giderek arttığı Rusya'yı resesyona sürüklüyor. 

Aralarında VTB Capital'ın da yer aldığı bankalar, dünyanın en büyük 9. ekonomisinin. Kırım'ın ilhakının neden olduğu cezaların piyasaları sarsması, yatırımları azaltması ve borçlanma maliyetini yükseltmesinden ötürü en az 2 çeyrek daralacağını söylüyor. Şimdiye vize engelleri ve varlıkların dondurulmasıyla yalnızca bireysel seviyelerde kalmış olan yaptırımlar, ekonominin hedef bölgelerine genişleyebilir. 

ABD, Avrupa Birliği, Çin, Japonya ve diğerleri bugün Rusya'nın Kırım'a saldırması karşısında muhalefeti güçlendirmenin yollarını aramak üzere dün bir araya geldi. Lahey'deki Ukrayna toplantısı, Rusya'nın sınırına dayandığı zamana rastladı.